Гром. рада просить врахувати зауваження ІТ спільноти до законопроєктів 4303

Дата:

Громадська рада при Мінцифри, до складу якої входить Cherkasy IT Cluster, направила свої зауваження щодо законопроєктів 4303 та 4303-2 до міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У листі громадська рада також просить надавати законопроєкти Міністерства цифрової трансформації на громадське обговорення до того, як вони переходять на обговорення до комітетів.

Зауваження до законопроєктів стосуються трьох ключових тез.

  1. Щодо GIG-контрактів. Громадська рада просить не ліквідовувати можливість взаємодіяти з ФОП у Дія City, поки не буде сформовано законодавчу бачу для реалізації такого механізму. Важливо звернути увагу на дві речі: те, як система з ФОП-ами працює зараз, і як вона буде працювати в Дія City. Окрім того, досі незрозуміло, як будуть захищені у новому законодавстві ФОП та IT бізнес поза Дія City.
  2. Щодо СРО (саморегулюча організація). Громадська рада наполягає на тому, щоб СРО була необов’язковою для створення та участі, не мала регуляторних та контролюючих повноважень щодо резидентів Дія сіті. Також громадська рада вважає, що варто скасувати обов’язкові внески.
  3. Щодо виключення із Дія City. Громадська рада просить додати у законопроєкт вичерпний перелік причин виключення. Він має бути достатньо складним і серйозним. Має бути передбачена різна відповідальність за порушення. Законопроєкт повинен включати попередження і конкретні терміни для виправлення помилок, порушень, або похибок. Повинен бути встановлений перехідний період, щоб компанія могла вирішити усі свої питання щодо зміни статусу.

Нагадаємо, це вже другий лист, який громадська рада направляє до Мінцифри. Докладніше про законопроєкт та зауваження громадської ради читайте ТУТ.

Теги