Представницю черкаського ІТ Кластера обрали до Громадської ради при Мінцифри

Дата:

Керівницю Cherkasy IT Cluster Анастасію Негоду обрали до Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації.

Громадська рада допомагає громадянам брати участь в управлінні державними справами, контролює діяльність органів виконавчої влади, а також сприяє врахуванню владою громадської думки. 

– Головна мета, з якою я як керівник ІТ Кластера долучилися до Громради – хочу зробити свій внесок у розвиток ІТ-екосистеми регіону. А також – поліпшити якість законотворчого процесу для забезпечення інвестиційної привабливості локального сектора, – зазначає Анастасія Негода. –  Для Черкаського ІТ Кластера – це і можливість налагодити комунікацію із профільним міністерством та зробити свій внесок у розвиток ІТ-індустрії. 

Загалом у складі Громадської ради – 35 осіб. Обирали їх шляхом рейтингового електронного голосування у серпні. Крім черкащанки, до ІТ сектора ради ввійшли представники Львівського, Харківскького, Дніпровського, Івано-Франківського Кластерів та ІТ-Асоціації. Така динаміка залученості обізнаних в ІТ сфері осіб забезпечить вагомий “голос” у роботі ради над профільними напрямками. 

На сьогодні відбулося вже два засідання членів Громадської ради: 15 та 29 вересня. На них обрали голову та затвердили відповідні структуру й положення. Також уже сформовано перший організаційний напрям діяльності комітету ради. До нього ввійшли всі представники ІТ-сектора. 

– Комунікація максимально комфортна, адже є можливість долучатися як офлайн, так і онлайн, – додає Анастасія Негода. – У п’ятницю, 25 вересня, відбулася зустріч із заступником міністра цифрової трансформації Олександром Борняковим. На ній обговорили напрями, які він курує: проєкт “ДІЯ.CITY”, розвиток ІТ-підприємництва, фонд стартапів, криптовалюти, спеціальні податкові умови, спрощення ведення ІТ-бізнесу, міграцію трудових ресурсів, відповідні проєкти законів і нормативних актів із цього приводу. 

Теги